Oorsprong

Resultaten

Bert

Inspiratie

Tips

Oorsprong

Baan als familienaam komt veel voor in Rijssen en directe omgeving. De oorspronkelijke betekenis van Baan (ook wel Bodde) duidt op “rijk aan landen, rijk aan gronden”. Mijn vader grapt dan vaak dat er zoveel mensen met de achternaam Baan zijn, dat er voor iedereen niet meer dan een bloempot vol is overgebleven! En als je slechts een bloempot vol over hebt, kun je er maar beter zuinig op zijn.

Sinds 1991 ben ik werkzaam (heb ik een baan) als adviseur bodem. Terug naar de oorsprong, terug naar de gronden, waaruit wij voortkomen. Misschien daarom wel dat ik altijd mijn groene hart als basis heb gevoeld voor mijn werk als milieuadviseur.

Intussen besef ik dat alleen een schone bodem niet leidt tot een schone aarde, ik ben me gaan verdiepen in duurzaam leiderschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam bouwen. Het draait in feite niet alleen om de grond, maar om de hele aarde. De cirkel is rond: ik heb mijn taak op deze aarde gevonden in mijn “Baan om de Aarde”. Ik zal me met heel mijn groene hart inzetten om de boodschap van verantwoord omgaan met de aarde, in zowel milieu, medemens en natuur, over te brengen. Met een mooie knipoog naar mijn familienaam “rijk aan gronden”.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Baan om de Aarde werkt op een maatschappelijk verantwoorde basis. Zo worden alle gemaakte kilometers ten behoeve van het werkverkeer gecompenseerd via www.treesfortravel.nl. Een deel van de winst wordt gedoneerd aan www.soskinderdorpen.nl en www.kika.nl .